Tjänster

Våra tjänster inom tak och fasad

Obs! Webbsidan är under konstruktion.  Även här bygger vi för framtiden! 

 

Vi på LW har lång erfarenhet av att arbeta med tak och fasader och erbjuder idag ett komplett utbud av tjänster och produkter inom området. Självklart i alla tänkbara material som finns på marknaden.

Oavsett om du har behov av stora eller små lösningar inom tak och fasad, kan vi erbjuda dig vad du behöver. Bland våra tjänster finns alltifrån totalentreprenader till mindre servicearbeten och snöskottning. Alltid med kvalitet, kunskap och modern teknik i fokus.

Vad behöver du hjälp med? I menyn här ovanför har vi samlat alla de tjänster som finns i vårt utbud, klicka på respektive rubrik för att läsa mer om dem.

Totallösning

Låt oss ta hand om allt från start till mål.

 

Planerar du ett större projekt och behöver en helhetslösning för dina tak- och fasadarbeten? Då kan du tryggt vända dig till oss på LW. Förutom att du får specialister som tar ett totalansvar för hela projektet från, ax till limpa, behöver du bara ha kontakt med EN leverantör. Det sparar både tid och gör att projektet flyter på smidigare.

Våra totallösningar innebär att vi tar hand om alltifrån konstruktionshandlingar och ritningar till kontakter och samordning av alla parter som är inblandade i projektet, både externa och interna. Från start till mål ser vi till att alla gör vad de ska, i rätt tid och på rätt plats.

Uppdragen kan gälla såväl nybyggnation som renoveringar och ombyggnad. Dessutom kan vi förvandla “platta” tak till önskad lutning. Vi river då den befintliga takbeläggningen, kompletterar den med nya takstolar, ny råspont och underlagspapp för att sedan lägga en ny takbeläggning.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med totallösningar!

Tak & Fasad

Tak och fasad – de viktigaste delarna av en byggnad

 

Utan tak och fasader, vad vore hus och byggnader då? Inte mycket, eller hur? Taken och fasaderna utgör ju det viktiga skalet som omsluter byggnaden och som skyddar det som finns innanför. Med andra ord måste de hålla högsta möjliga kvalitet för att stå emot väder, vind och andra yttre krafter. Dessutom ska de givetvis också vara vackra att titta på.

Vi på LW är stolta över att arbeta med just tak och fasader och det är inom dessa områden som vi utför våra flesta och största arbeten. Vi arbetar med alltifrån nyproduktion och renoveringar till total- och utförandeentreprenader. Och med oss som din leverantör kan du vara säker på att alltid få rätt material i rätt tid och på rätt plats.

Exempel på uppdrag är skiv- och bandtäckningar för tak och fasader, sömsvetsade rostfria tätskikt, fönsterbleck, fasadbeslag och kassetter. Vi arbetar även med tegel, papp, duk och takmålning, och utför trä- och murningsarbeten. Och i flera projekt har vi dessutom byggt upp provfasader innan arbetet påbörjats för att säkra att slutresultatet ska bli som planerat.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med tak- och fasadarbeten!

Service

Öka livslängden för tak och fasader med vårt serviceavtal

 

Hemligheten bakom att få tak och fasader att leva länge är regelbundet underhåll. Svårare än så är det inte. Men det är mycket att tänka på – putsning, rengöring och målning till exempel. För att inte tala om snöskottningen på taken under vintern. Därför har vi, för att göra underhållsarbetet så smidigt som möjligt för dig, tagit fram ett särskilt serviceavtal som vi kallar för totalavtal.

Totalavtalet innebär, precis som det låter, att vi tar hand om alla nödvändiga underhållsarbeten för tak och fasader. Det är också en hjälp för dig som kund att både planera och budgetera för det underhåll som måste göras. Avtalet utgår från punkterna här under, men självklart utformar vi det så att det passar just dina önskemål och behov.

• Kontroll av tak och fasad enligt framtaget schema
• Rengöring, rensning av vattengångar och bättringsmålning vid repor
• Rapport med beskrivningar, åtgärdsförslag och prioritetsordning för dessa
• Påbörjade åtgärder av aktuella fel och brister inom en till sju dagar från din beställning
• Snöskottning, antingen efter avrop eller genom bevakning

Nyckeln till att kunna utföra bra underhållsarbeten, med den servicegrad som vi alltid vill ge våra kunder, är att kunna planera och snabbt åtgärda de problem som uppstår. Tack vare att LW har starka resurser, både när det gäller material och personal, har vi möjlighet att klara alla typer av åtgärder inom utsatt tid.

 

Rep sparar tid och pengar

 

Genom att använda oss av repteknik när vi arbetar med underhåll klarar vi många typer av arbete på fasader utan att behöva använda oss av byggnadsställningar, skyliftar och dylikt. För dig som kund sparar det både tid och pengar.

Detta flexibla arbetssätt gör också att vi kan erbjuda heltäckande tjänster för fasad och takunderhåll samt alla typer av servicearbeten. Från sockellister till skorstensinklädningar står vi till din tjänst.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med servicearbeten!

Tillverkning

Egen tillverkning säkrar kvaliteten i varje projekt

 

På LW är kvalitet A och O. Den är nyckeln till ett bra arbete och nöjda kunder som känner förtroende för oss. Därför tillverkar vi själva så mycket som möjligt av det vi monterar på de arbetsplatser där vi jobbar, idag omkring 90 procent. På så sätt vet vi att vi alltid får den kvalitet som både du som kund och vi själva kräver vid tak- och fasadarbeten.

Målet är att i framtiden tillverka 100 procent i vår egen fabrik. Förutom att det gör det möjligt att kvalitetssäkra allting innan leverans, spar det också både tid och pengar i projekten. För att nå målet investerar vi ständigt i vår maskinpark för att göra den bättre samtidigt som vi utbildar våra medarbetare.

I fabriken utför vi även legotillverkning av olika slags arbeten åt andra plåtslagerier och fasadentreprenörer, exempelvis glasmästerier.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med tillverkning!

Projektering

Involvera oss i ett tidigt skede av processen så kan vi hjälpa er att undvika dom vanligaste tankefelen. Vi kan klimatskal.

Varken Ni eller Vi gör oss några som helst illusioner om att hela bygget kommer att gå helt smärtfritt, för det gör det nästan aldrig. MEN vår erfarenhet på LW visar, att det är oftast inte problemet i sig som brukar vara problemet, utan hur man hanterar problemet och den uppkomna situationen. Och det har vi på LW Sverige blivit riktigt bra på, att hantera problem. Har man gedigen erfarenhet i grunden så finner man också lösningen på problemet.

Taksäkerhet

Taksäkerhet för allas trygghet

Att arbeta med tak innebär risker. Därför är säkerhet A och O för oss på LW – alla som beträder tak ska kunna känna sig trygga. Vår långa erfarenhet har gjort oss till specialister på taksäkerhet, ett samlingsbegrepp för takskydd i form av lika steganordningar, takbryggor, glidskydd med mera.

Takskyddet har två funktioner. I första hand ska det – självklart – förebygga halk- och fallolyckor, men det ska också skydda taket i sig. Tegelpannor eller annan takbeläggning ska inte skadas när någon beträder taket.

Taksäkerhetsområdet har idag många lagar och regler och vi vet vad som gäller för att alla ska kunna känna sig säkra och trygga när de beträder och arbetar på tak. Dessutom ser vi till att det görs besiktningar och tar gärna fram förslag på åtgärder utifrån de lagar som gäller.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med taksäkerhet!

Snöskottning

 

Låt oss på LW ta hand om snöröjningen på ert tak! Fyll i informationen i formuläret här under så kontaktar vi er inom kort.

Observera att all information måste vara korrekt ifylld.
Smide

Smide i vår egna verkstad med ett stort kunnande.

 

I många av våra projekt behövs smidesdetaljer av olika slag och för att kunna vara säkra på att kvaliteten alltid blir den som våra kunder och vi själva kräver plus för att samtidigt kunna spara tid och pengar utför vi i princip allt smide i vår egna verkstad.

I smidesverkstaden arbetar erfarna och hantverksskickliga medarbetare med lång erfarenhet av smide. De tillverkar alltifrån små rostfria detaljer till stålkonstruktioner för glastak – med andra ord allt du behöver inom smidestillverkning.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med smide!